„Живот без дрога” става и книга, на юбилейния 20-ти конкурс – кавъри само на авторски песни от предишно издание
100369

Your browser doesn’t support HTML5 audio

„Живот без дрога” става и книга, на юбилейния 20-ти конкурс – кавъри само на авторски песни от предишно издание
  • „Живот без дрога” става и книга, на юбилейния 20-ти конкурс – кавъри само на авторски песни от предишно издание
Нови моменти в условията за участие в тазгодишното издание на песенния ученически конкурс „Живот без дрога” в Разград обявиха от полицията в града, които са основният организатор на творческата надпревара. Уникалната инициатива за авторска песен се провежда от 20 години, за юбилея предстои издаването на сборник с най-добрите песни през годините.
След като първо бе певческа надпревара за авторска песен срещу употребата на наркотици, после бе добавен и спортен модул, за 20-годишнината от първото издание на конкурса „Живот без дрога” ще бъде издадена и книга – съобщи говорителят на ОДМВР-Разград Илияна Георгиева.
Обмисля се още да се поканят участници и победители от предишните издания на конкурса.
В юбилейното издание на „Живот без дрога” ще има и промяна в регламента – вместо кавъри на известни песни, ще има кавъри на авторски парчета от предишни издания на конкурса.

XХ-тото издание на конкурса ще се проведе на 20 март от 18.00 часа в Общински културен център – Разград. В него могат да участват ученици от V до XII клас от всички училища в Разградска област. Участниците трябва да изразят своето послание с авторска песен по темата, индивидуално или групово. Жури ще определи най-добре представилите се и ще връчи награди за: най-добър текст, най-добра музика, най-добро изпълнение в категория „Вокално-инструментални групи“, „Вокални групи“, „Индивидуални изпълнители и дуети“ и песен, явявала се на предходни издания на „Живот без дрога“. Заявки за участие в конкурса и текстовете на песните се приемат до 22.02.2018 г. в ЦРД – Разград, гр.Разград ул.”Марица”№7. Справки и допълнителна информация на тел.: 0878 542819 и 0878 542810.
Другата част от конкурса - спортният многобой “Живот без дрога” ще се проведе на 27 март от 9,00 ч. в спортна зала „Лудогорец”. Това ще е осмото издание на спортния модул. За участие в спортния многобой се допускат отбори от 6 човека – 3 момчета и 3 момичета, разпределени в две възрастови групи: I група - 5 и 6 клас   и II група – 7 и 8 клас Всяко училище може да определи по един отбор от възрастова група, който ще участва в състезанията. Отборите се състезават в занимателни спортни игри, при които се изисква бързина, точност и сила. Жури ще определи най-добре представилите се отбори и ще връчи награди. Заявки за участие в спортното състезание се приемат до 22.02.2018 г. в ОД МВР Разград, ул. “Кирил и Методий” № 8 и на телефон 084/642267, 0888 137792 – пресцентър.
Целта на инициативата „Живот без дрога” е осъществяване на превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите и насочване на младите хора към осмисляне на свободното им време чрез поощряване на творческите и спортните им изяви като алтернатива на рисковото поведение. Организатор на инициативата “Живот без дрога” е Областна дирекция на МВР – Разград. Партньори в реализирането й са: Музикална школа ”Илия Бърнев”, Център за работа с деца – гр. Разград, отдел ”Образование” при Община Разград, РУО на МОН, Театрално-музикален център, Общински културен център – гр.Разград и УСШ „Руси Бухтев” - Разград.
Дългогодишни спонсори на инициативата са “Амилум – България” ЕАД и “Балканфарма - Разград” АД, като чрез тяхната финансова помощ се осигуряват награди на отличилите се и предмети с логото на инициативата за всеки участник.