Арестът е осъществен с активното съдействие на полицията в Търговище и Шумен
Криминалисти задържаха извършители на кражби от активни трасета в мрежата на телекомуникационна компания, съобщиха от полицията.

Според подадения сигнал първата кражба на около 450 м многожилен меден проводник е извършена за времето от 24 до 26 март в района на землището на село Манастирци.

През нощта на 26 срещу 27 март отново там и по идентичен начин – изкопаване и издърпване, били откраднати още 350 м многожилен кабел. В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия, в които активно се включили още две областни дирекции - Търговище и Шумен, в ранните часове на 27 март а криминалистите засекли извършителите - на възраст 35, 39 и 21 години на територията на Попово.

Задържаха мъж за серия от кражби от коли, паркирани пред детски градини в Русе

Тримата, криминално проявени и осъждани, се придвижвали с джипове, а опитът им да избягат от изградените полицейски КПП-та бил осуетен с лента за принудително спиране. 

В хода на операцията са извършени претърсвания и огледи на автомобилите, в единия от които са открити медните проводници от последната кражба. Намерени и иззети са режещи инструменти, радиостанции, мобилни апарати, лебедки и въжета.

Предприети са действия по привличането им като обвиняеми и задържането им за 72 часа. Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата. Предстоят претърсвания в жилищата, обитавани от тримата - съответно в плевенските села Буковлък, Бохот и Брестовец.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня