Препълни се двора на храма „Св. Николай Чудотворец“ в нощта, в която възкръсва Спасителя.

Повечето от миряните бяха дошли само за обиколката на църквата със свещ в ръка и не участваха в службата преди и след това, но отнесоха частица от Благодатния огън по домовете си.

Той отново пристигна от Румъния, донесоха го бизнесдамата Росица Лалева и съпругата на архиерейския наместник отец Георги. На входа на храма частици от Благодатния огън бяха отделени за църквите в Исперих и Лозница.

Вътре в църквата след службата на отец Георги всеки имаше възможност да получи от частица от Благодатния огън. Сред посетителите на храма нямаше местни управници, но отново вниманието на изкушените от футбол разградчани бе привлечено от част от футболистите на „Лудогорец“, който отбелязаха празника в разградската църква. С Благодатен огън си тръгнаха: капитанът Светослав Дяков, както и Александър Александров, Михаил Александров и Георги Терзиев, сред миряните имаше и момчета от младежкия тим на шампионите.



След трикратната обиколка на храма в литургията в църковния двор се включи църковния хор, тогава част от хората останаха извън двора на храма. След което службата продължи вътре в църквата.

Още снимки ето тук.