Русенският митрополит Наум отслужи празнична литургия в разградската църква „Св. Николай Мирликийски” днес в съслужение с 14 свещеници и иподякони от цялата Русенска епархия, както и със съдействието на Църковния хор към разградския храм.
По традиция Дядо Владика посещава разградската църква или навръх храмовия й празник или в близки дни.
Днешният ден бе също празник – Зачатие на Св. Анна – и в думите си към миряните, събрали се в църквата, Митрополит Наум честити и двата празника Никулден и Деня на майката на Богородица.
Митрополит Наум прикани присъстващите в храма да се приготвят за следващия голям празник – Рождество Христово. „Свещеното писание ни казва,  че не трябва да мислим какво да ядем и пием или какво да кажем, защото Бог е винаги с нас. Така в онзи час в деня на Рождеството нека бъдем с Бога, с пастирите, с ангелите. Нека да пренесем не скъпи дарове, защото не всички имаме възможност, а да принесем Богу своето искрено разкаяние за нашите постъпки и грешки и да отворим сърцата си за да посрещнем Богомладенеца, който да възроди вярата надеждата и любовта, за ново начало и по-добър живот и надежда за спасение.” – каза Дядо Владика.

След края на литургията архиерейският наместник отец Георги раздаде причастие на малките деца, а Дядо Владика - нафора на всички миряни.