С вкусен козунак в навечерието на Великден зарадва потребителите на Домашния социален патронаж кметът на Исперих Бейсим Руфад, съобщават от местната управа.

Днес екипите на социалната услуга раздадоха над 200 козунака на всички свои потребители в Исперих и в околните села с пожелание за здраве и светли празнични дни. Благородният жест на внимание умили потребителите на услугата и извика усмивки на радост и добро настроение у всички тях.

Домашният социален патронаж в Исперих обслужва близо 500 нуждаещи се лица. През 2016 година местната власт успя да реализира и да разшири своя ангажимент към възрастните хора, като увеличи капацитета му от 170 на 500 души в отговор на заявеното желание на мнозина да ползват услугата.

Към момента 140 потребители в затруднено материално положение ежедневно получават безплатен топъл обяд, който се финансира по Оперативна програма от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.


Срещу заплащане на месечна такса 238 лица - самотно живеещи възрастни хора и инвалиди от Исперих и околните села: Лъвино, Къпиновци, Подайва, Духовец, Китанчево, Средоселци, Белинци и Драгомъж, получават топла храна в домовете си всеки ден, като доставянето на храната се осъществява от три екипа. Домашният социален патронаж ежедневно доставя топъл обяд и на пациентите в болницата след сключен договор с медицинското заведение.