Кандидатите на ДПС и Земеделски народен съюз Алкин Неби и Денислав Белинов ще се явят на втори тур на изборите за кмет на община Кубрат, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Румяна Костадинова.

Според обработените протоколи от всички секционно избирателни комисии за досегашния кмет Неби са гласували 46,22 процента от избирателите, а за д-р Белинов своята подкрепа са дали 28,39 на сто от гласоподавателите. Кандидатът на местната коалиция НДПС Хюсеин Карасюлейман получава 8,27 на сто от гласовете. За кандидата на ГЕРБ Мариета Борисова са гласували 6,83 на сто, а за Мартин Обрешков от БСП своя вот са дали 5,16 на сто от избирателите.

Кандидатът на местната коалиция Демократична България-Обединение Павлин Тодоров е с 2,75 процента избирателна подкрепа, а за Стефан Димитров от партия "Български социалдемократи" са гласували под един процент от гласоподавателите.

Най-много избиратели са предпочели листата за общински съветници на ДПС - 48,30 на сто. За листата на Земеделски народен съюз са гласували 22,55 на сто от гласоподавателите в общината. Листата на ГЕРБ е предпочетена от 10,70 на сто от избирателите, а за листата на местната коалиция НДПС са гласували 8,50 на сто от гласоподавателите.


Листата на БСП е подкрепена от 5,17 процента, за Демократична България-Обединение бюлетина са пуснали 3,02 на сто от избирателите, листата на партия "Български социалдемократи" е получила подкрепата на 1,19 на сто от гласоподавателите, а за листата на Воля са гласували под един процент от имащите право на вот.
БТА