Хората заплашват да блокират АМ "Тракия" ако не се вземат мерки
Над 500 жители на Стамболийски излязоха на протест заради опасен подлез.

Шествието бе срещу безобразието, цинизма и гаврата, на които са подложени жителите на общината от страна на изпълнителя на ремонта на жп-подлеза ДЗЗД Ай Джи Ей ЖП Инфраструктура и възложителя НКЖИ“, обясниха организаторите.
 
Причината за протеста са опасните пукнатини, които се появили по време на ремонта и на които от фирмата изпълнител не обръщат никакво внимание, твърдят хората. По този начин е застрашен животът на хиляди, които ежедневно ползват подлеза, защото той е единствената връзка от южната страна на гарата към банките, общината, полицията и поликлиниката на града, казват още те.
 
Протестното шествие тръгна от сградата на Общината и продължи до жп гарата. Преди това кметът на Стамболийски Георги Мараджиев прочете отворено писмо до отговорните институции. Той настоява до дни от Националната компания Железопътна инфраструктура, да направят обследване на подлеза и заедно с фирмата изпълнител на ремонта "Ай Джи Ей“ да предприемат необходимите действия за обезопасяването на ключовото място и трайното укрепване на подлеза.