Независимият кандидат за кмет на Пловдив Венцислав Каймаканов изпълни първото си предизборно обещание и днес представи своя екип. Той е единственият претендент, който изпълнява обещанието си предварително да обяви имената на хората, с които ще управлява града, за да не се подменя вота на избирателите. В екипа на Каймаканов не е нито един от сегашните заместници на д-р Иван Чомаков.

За управлението на строителството, екологията и европроектите независимият кандидат за кмет е гласувал доверие на Драгомир Иванов, който в момента е председател на УС на Агенцията за интеграция и развитие. За социалната политика ще отговаря д-р Невен Енчев. Главен архитект на Община Пловдив ще бъде арх. Атанас Недевски, който в момента заема този пост в Община Родопи.

За бюджета, финансите и икономическата политика ще отговаря Георги Палешников, който е експерт по ценни книжа. Управлението на общинската собственост ще бъде поверено на Румен Найденов. За образованието и културата ще отговаря известният литературен критик и преподавател в Английската гимназия Емилия Каменова.

Общинското здравеопазване ще бъде поверено на д-р Георги Кръстев, управител на ДКЦ1 в Пловдив. Кръстю Милев, който е треньор на световния шампион по вдигане на тежести Милен добрев, ще ръководи спортните дейности и съоръжения заедно с легендата на пловдивския волейбол Каспар Симеонов. 


Тази вечер в Синдикалния дом независимият кандидат и членовете на неговия екип ще отговарят на въпросите на пловдивчани. Срещата започва в 18:30 ч., а участниците в нея ще имат възможност и да се забавляват със скечовете на популярните български актьори Кръстьо Лафазанов и Любо Нейков.
Каймаканов отива на балотаж, според резултатите от представително проучване сред над 10 000 пловдивчани. То е организирано от партия ”Новото време" по метода на телефонната банка, който социолозите определят като най-достоверното емпирично изследване.