Три квартала на Пловдив са без ток от тази нощ заради наводнени съоръжения на Енергото, съобщи говорителят на EVN Крум Косев. Без захранване са живеещите около Коматевския възел, Съдийския квартала и в района на стадион "Лаута". Аварийните екипи са работили без прекъсване през нощта и се очаква днес през деня електрозахранването да бъде възстановено, каза Косев. Без ток са също селата Войводиново, Желязно, Динк, Крислово и Калековец.

Мълнии са причинили пожари в къща в Асеновград и в селскостопанска постройка в с. Първенец при проливния дъжд снощи. Въпреки пороя повече от шест часа огнеборците са гасили пламъците в Първенец, където са изгоряли около 100 кв. м от сградата, две крави и едно теле. 120 кв.м тавански етаж е унищожен при пожара в Асеновград. Няма пострадали при двата инцидента.

Водоснобдяването на Пловдив е възстановено, след като снощи половината град и високите етажи на всички квартали останаха без вода по време на изсипалия се проливен дъжд с градушка. Около 23 ч. снощи аварийни екипи на "ВиК" и EVN успяха да включат захранването на двете помпени станции „Север" и "Юг", които в 19:30 ч. бяха извадени от строя след токов удар. Повече от три часа без вода бяха голяма част от центъра на Пловдив и кварталите "Смирненски", "Кършиака" и "Кючук Париж". Заради намаленото наполовина налягане в мрежата по време на аварията на сухо останаха и високите етажи в целия град.

Тази сутрин остава затворен подлеза на Централна гара в Пловдив, въпреки че цяла нощ екипи на Пожарната го отводняваха. През нощта бе изпомпана водата от подлезите на Пловдивския университет, Автогара „Родопи” и от приземните етажи на седем къщи в Съединение.