200 свободни места за работа в автомобилен завод
Словашка агенция ще участва в Деня на работодателя, организиран от бюрата по труда в Ракитово и Велинград, съобщават от ведомствата. Представител на посредника ще се срещне с търсещи работа днес в 13,00 ч. в Ракитово и от 15,00 часа във Велинград.

Обявени са 200 свободни места в производството за монтажници на производствена линия. Работата се състои в монтаж на вътрешни и външни части, малки ремонти по корпуса на детайли, лакиране, ретуширане на деформации и драскотини, показва профилът на компанията в системата EURES. Изисква се средно образование и минимум 1 г. предишен опит.

Посоченото възнаграждение е от 842 до 1374 евро бруто, като работната седмица е от 37,5 часа на седмица с два почивни дни и 2 пъти в месеца извънреден труд в събота. Обещани са и доста бонуси и социални придобивки, включително отстъпки при покупка на автомобил.

Очаква се двете срещи днес да преминат при голям интерес. В тази част на Родопите безработицата е рекордна – за определени селища по официални данни е над 90%.