Нова сграда за нуждите на съда ще бъде построена в Пазарджик, съобщи кметът на града Тодор Попов. Теренът за нея вече е отреден, а на последната сесия на Общинския съвет е гласувано да бъде предоставен безвъзмездно терен до старата автогара, зад бившия магазин „Пени”. В момента там е таксиметрова стоянка.

Градоначалникът връчи официалното решение на съветниците като символичен подарък на председателката на Окръжния съд Елеонора Серафимова по време на откриването на новия информационен център за граждани.

Проблемът с настоящата сграда е от години, но досега не е намерено решение. Тя е построена през октомври 1938 година. Твърде тясна е дори само за магистратите, а освен тях там се трудят и много други служители. Съдиите са по двама-трима в кабинет. А предстои и назначаване на още трима в Районния съд от понеделник – Димитър Чардаков, Таня Петкова и Христо Георгиев. До момента те са прокурори. С тях съдиите стават 17.

Гостуващата в Пазарджик за откриването Милка Итова, член ва Висшия съдебен съвет, увери, че с колегите й ще съдействат за финансиране на строителството на нова съдебна палата.



Информация на Тина Соколова