Вера Кирилова получи приза „Герой на децата“, научи Дарик радио. 38-годишната пловдивчанка е мрежови координатор във фондация „Национален алианс за работа с доброволци“ (НАРД). Престижната награда е учредена от Национална мрежа за децата и беше връчена за шеста поредна година на специална церемония по време на ежегодните награди „Златна ябълка“.

17 кандидатури се бориха за най-авторитетното признание за ангажираност с живота и благосъстоянието на децата у нас. Изборът наистина беше труден и оспорван, тъй като всеки един от номинираните заслужаваше обществено признание. Сред фаворитите беше и футболната звезда Димитър Бербатов.

„Благодаря на доброволците и приятелите, които ме подкрепяха през цялото време. Приемам това отличие като награда за НАРД“, каза Вера Кирилова пред Дарик.

Героят на децата би следвало да е личност, повлияла положително върху живота на децата в областта на здравеопазването, образованието, възпитанието и правосъдието. Човек, чиито идеи, инициативи и работа, са променили мисленето и средата, така че децата да получават повече внимание, подкрепа и възможности за развитие.



Ежегодните награди на Национална мрежа за децата „Златна ябълка“ се проведоха в навечерието на Международния ден на детето в София, в присъствието на президента Росен Плевнелиев, който също беше награден.