По-успешното презентиране на Пловдив като туристическа дестинация може да се постигне, ако конкретните дати за събитията в града се представят поне година по-рано. Това са посъветвали община Пловдив представителите на европейски туроператори на международното туристическо изложение в Берлин „ITB", на което присъства директорът на общинската дирекция „Туризъм" Цветанка Брънгова.

Ще направим всичко възможно да подготвяме своевременно събитийния календар, който обединява културни, спортни и туристически събития, както и всякакви форуми, като например проявите в Междунардония панаир, увери Брънгова.

„I T B - Берлин" е най-голямото туристическо изложение  в света. Тази година на националния щанд на България с площ 250 кв.м. се представиха 39 изложители от публичния и частен сектор на българския туризъм. Освен организаторите от българска страна -  Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, присъстваха Община Варна като център на СПА туризма и Община Пловдив като център на регион Тракия за културен туризъм.