Как да се храним през зимата, така че да повишим имунитета си
91172

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Как да се храним през зимата, така че да повишим имунитета си
  • Как да се храним през зимата, така че да повишим имунитета си

Важен фактор за поддържане на доброто здраве и повишаване на имунитета през студените зимни дни е храненето. За да подсигурим пълноценен хранителен режим, трябва да консумираме различни продукти от 5-те главни групи, заяви в интервю за Дарик диетологът Росица Тончева.

По думите й, ежедневният прием на 300 грама зеленчуци и 200 грама плодове - моркови, зеле, киви, тиква, картофи и цитруси е  задължителен. През зимата трябва да имаме и адектватно количество белтък, който можем да си набавим от пилешкото и телешко месо, както и рибата.

Съвсем спокойно може да си позволим и чаша червено вино, което е висок източник на антиоксиданти, твърди още диетоложката.

Например, салата от зеле, овкусена със зехтин и лимон, е истинска витаминозна бомба.



Още за т.нар. правилната хранителна пирамида през студените зимни месеци, чуйте в интервюто с Росица Тончева.