Общинските съветници от ГЕРБ в Пазарджик ще бойкотират днешното извънредно заседание на местния парламент. На сесията ще бъде гласуван само изборът на нов председател на Общинския съвет в града. Решението е взето от местната структура на ГЕРБ в Пазарджик. Мотивът е, че заседанието според тях е свикано в нарушение на Законa за местното самоуправление и местната администрация и всички взети на него решения биха били незаконосъобразни. От ГЕРБ няма да издигат своя кандидатура.

В края на април Общинският съвет остана без председател, след като с мнозинство от поста бе свален Иван Иванов от ГЕРБ. Двамата му заместници Лъчезар Кръстев от Атака и Иван Евстатиев от БСП, които също бяха отстранени от постовете, обжалват решението в Административния съд с искане за незабавно спиране.

Извънредната сесия днес е свикана по искане на 22-ма съветници. Най-вероятно е на председателското място да седне Георги Йорданов, който също е член на ГЕРБ, но се противопоставя открито на политиката на местната структура.