Две години затвор и забрана да шофира четири години получи 25 годишният Светослав Клинчев, който преди 2 месеца блъсна две метачки на общинската фирма „Чистота” на надлез „Родопи”. Едната от тях почина по-късно в болницата, след получена тежка черепно-мозъчна травма.

Установено е, че осъденият е празнувал денят на влюбените с приятели, с които пил до сутринта и в 8.30ч. на 15-ти февруари се качил на личния си автомобил „Фиат Пунто”и тръгнал за работа към автосервиза на „Кукленско шосе”.

При влизането в десния завой на надлеза Клинчев видял жените, които били със задължителните сигнални жилетки, стреснал се и натиснал рязко спирачките, при което автомобила му занесъл, качил се на бордюра и ударил метачките в гръб.


Взетата на място от полицаите кръвна проба веднага след инцидента, отчита концентрация на алкохол 1,70 на хиляда. Делото срещу Светослав Клинчев се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие с предварително изслушване - без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият е признал фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение, поради което наложеното му наказание е под предвидения минимален размер.



Клинчев бе осъден да заплати на гражданските ищци по делото и сумата от общо 145 000 лв. за причинени неимуществени вреди. Наказанието ще се изтърпява при първоначален "общ" режим. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд.