Борят задръстванията с работа и през нощта по Транспортния проект
82861

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Борят задръстванията с работа и през нощта по Транспортния проект
  • Борят задръстванията с работа и през нощта по Транспортния проект

Звената, работещи по изпълнението на Транспортния проект в Пловдив, минават на трисменен режим. Това заяви новият зам.-кмет по транспорта Георги Маринов. Той за пореден път се извини на пловдивчани и гостите на града за неудобството и задръстванията, които причинява работата по проекта и уточни, че се прави всички възмжно тя да приключи по-бързо. Това е и целта на въвеждането на нощни смени на работа.

В момента се работи по 43 кръстовища, част от които са вече окабелени и предстои подмяната на старите светофари с нови. По отношение на велоалеите работата също е към края си, като в момента остана поставянето на хоризонтална и вертикална маркировка по тях.

Тече и оборудване на автобусите, като 260 рейса вече са окабелени, за да може да им бъдат монтирани джипиес устройства, валидатори за карти и системата за електронно таксуване. На над 200 спирки вече е прекарано електричество и до към 20-ти декември там ще бъдат монтирани новите електронни табла. Около 70 спирки ще бъдат захранвани със соларни панели, защото в близост до тях няма от къде да се вземе ток.

Общата стойност на проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив” е 44.3 млн. лв. В рамките на договора ще бъде изградена и внедрена система за управление на трафика, включваща нови трафик контролери с модерна технология, трафик детектори на стратегически места, светофарни дисплеи и устройства, включително система за предоставяне на приоритет на автобусите, обслужващи масовия градски транспорт, система за видеонаблюдение на определени локации, под-системи и оборудване за центъра за управление на трафика. Изграждат се и 48 км велоалеи.