Националното баскетболно състезание между 10-те най-големи града в България: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен ще се предава пряко по Дарик радио днес."Битката на градовете"се провежда по повод обявяването на 17 май за Ден на българския спорт и за празник на работещите в сферата на спорта. Шоуто стартира в 15 часа.


Всеки град ще има отбор съставен от дванадесет души всеки, от които ще има право на 3 изстрела в баскетболен кош. Съставът, реализирал най-много точни попадения, печели битката.


Надпреварата ще се проведе успоредно във всички градове участници, като резултатите ще бъдат следени на живо в ефира на Дарик с включвания от всичките 10 града.


Пловдивският отбор ще изпробва точността на мерника си на Гребната база.
Наставник на пловдивчани е баскетболният корифей Любомир Гичев, а отборът ни, чийто състав все още не е напълно уточнен, е сочен за един от фаворитите за първото място.




Спортният ден се открива официално в 10:00ч. на стадион "Пловдив".
До обед ще се провадет състезания по гребане, плуване, тенис и лека атлетика - в дисциплините бягане, щафета и скокове.

От 14:00 започва надпреварата по стрийтбол. На Гребната база през деня ще има демонстрации на бойни изкуства, джудо и борба.
Голям интерес се очаква към турнирите по шах и бридж. Състезания по стрелба ще се проведат на стрелбището в ССУ "В.Левски".

Най-младите спортни таланти ще получат награди на специална церемония от 18.30ч. в "Клуб на спортиста".