За зимен сезон 2015-2016г. Община Асеновград е осигурила 305 тона пясък и 135 тона сол, необходими за зимното поддържане, съобщи кметът д-р Емил Караиванов. Общинска комисия извърши оглед на техническото състояние на техниката, необходима за поддържането и почистването на уличната мрежа през зимния период. Фирма “КМД” ЕООД предоставя за зимното поддържане на уличната мрежа 14 машини /6 снегорини, 5 песъкари, 2 фадроми и 1 самосвал/.

Всички автомобили притежават необходимите документи и са технически изправни за зимния сезон. Определена е комисия, която системно да извършва контрол за спазването на определените графици по почистване на уличната мрежа, алеи и тротоари при нормални и зимни условия. Д-р Караиванов информира, че е сформиран щаб за координация относно работата на Общината при влошени метеорологични условия през целия зимен сезон.

Общината има сключен договор за зимно почистване и снегопочистване с фирма “КМД” ЕООД за територията на Асеновград. За общинските пътища и уличната пътна мрежа по населените места на общината има сключен договор с фирмите “Пътно почистване” ЕООД и “ЕР 2009” ООД.