От началото на месец август Териториална дирекция на НАП Пловдив стартира масирани проверки по централните търговски улици на града. Те имат за цел да установят отчитат ли търговците реално оборотите си и се извършват както в делничните, така и през почивните дни в и след установеното за администрацията работно време.
 
До момента щателно са проверени 40 обекта, а в 25 от тях са установени нарушения. Най-честите са неиздаване на фискален бон или установяване на разлика между касовата наличност и отчетените на фискалното устройство продажби, липса на реквизити във фискален бон (брой, количество и вид на продажбата), липса на необходимите документи и други.
 
От началото на акцията по централните търговски улици на гр. Пловдив са издадени 15 заповеди за запечатване на обект. Пловдивските данъчни са поставили на 24-часово наблюдение, фискалните устройства на най-рисковите обекти, чрез изградената дистанционна връзка с НАП. Под непрекъснато наблюдение са и част от обектите, които скоро са сменили собствениците си.
 
„Централната градска част на гр. Пловдив е мястото, което е най-посещавано от гостите на града. НАП няма да допусне нарушения на данъчно-осигурителните закони и некоректно отношение към клиентите. Контролните действия се прилагат и ще се прилагат, към всички независимо от дейността, която развиват от хотели и ресторанти до малки търговски  обекти“ коментира акцията г-н Венелин Найденов, директор на ТД на НАП Пловдив.

 
От НАП информират, че акцията е безсрочна, а сигнали за неиздаване на касови бележки и други данъчни нарушения могат да се подават на телефон 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.