806 млади специалисти, завършили успешно Университета по хранителни технологии получиха дипломите си на тържествена церемония в Аула „Милен Бешков“ днес. Залата не успя да побере усмихнатите млади хора, техните родители и преподаватели.

13 са пълните отличници с успех 6.00, още 110 дипломирарали се студенти са с отличен успех.

„Това са кадри, готови да отговорят на предизвикателствата, породени от промените в нашето общество, кадри, притежаващи компетентност, мениджърска култура и комуникативни умения“, посочи ректорът на Университета проф. Кольо Динков. 546 бакалаври и 260 магистри излъчи Випуск 2015 – част от хилядите млади специалисти, дипломирали се през 62-годишната история на висшето училище и поели уверено по професионалния си път.

Днес, с приповдигнато настроение от тържествената церемония, някъде встрани остава въпросът „А утре накъде?“ Но аз съм убеден, че ще намерите отговора като се доверите на собствените си сили и знания. Това ще ви помогне да намерите истинската си същност и да заемете достойно полагащото ви се място в обществото. Приемете смело предизвикателствата, пазете поривите си, отстоявайте доброто, позитивното и градивното, бъдете не само творци, но и бойци“, обърна се към дипломиралите се възпитаници на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков.



Анализите на Университета по хранителни технологии показват, че между 60 и 70 % от възпитаниците му започват работа по специалността си още в първата година след завършването си.

От името на Випуск 2015 инж. Михаела Димитрова връчи на ректора проф. Динков капсулата с имената на дипломиралите се днес – капсула, която вече е част от историята на Университета по хранителни технологии.

От Съюза по хранителна промишленост връчиха награди на завършили студенти за дипломни разработки. НТС-Пловдив също отличи с грамоти и предметни награди млади специалисти от Университета по хранителни технологии. По повод 8 декември – ректорът проф. Кольо Динков удостои с грамоти студенти, изявили се в научната, учебна и извънучебна и спортна дейности.