Военнослужещи от военно формирование на 42800 - гр. Плевен продължават участието си в приготвяне на храна за бедстващото население в град Мизия.

Заместник директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР старши комисар Васил Василев, заедно със старшина Николай Иванов - главен сержант на военно формирование 42800 - град Плевен, координират действията по получаване на даренията за бедстващото население в града.

Комисар Василев изрази удовлетворение от дейността на модула за хранене и изказа благодарност за вкусно приготвената храна от готвачите на военно формирование 42800-Плевен.
При възможност се предоставя храна и на спасителните екипи от Пожарната безопасност, жандармерията, националната полиция, БЧК, доброволните отряди които са пристигнали на място.



Лилия Петрова - доброволец към БЧК, изказа голяма признателност за съвместните действия с военнослужещите при разтоварване на помощите пристигащи от цяла България. Тя е много удовлетворена от вкусовите качества на храната приготвена в полевата кухня.

Доставя се минерална вода от всички фирми за бутилиране в цяла България съобщи госпожа Гергана Михалчева - Директор на секретариата на областния съвет на БЧК в град Враца.

Получени са дрехи от частни дарители, ботуши и ръкавици са доставени от Атомната централа в Козлодуй и фирма от град Кнежа.

Постоянно дислоцирани за организацията на храненето на местното население са общо 23 военнослужещи - двама офицери, шестима сержанти и 11 войника от военно формирование 42800 от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада и 4 войника от военно формирование 22160 - Плевен - .