Жителите на малкото балканско градче Априлци ще се срещнат със създателите или наследниците на заснет преди 60 години филм. Организатори на проявата са читалище „Светлина” и общината.
„Среднощна среща” е лентата, в която голямата Невена Коканова изиграва първата си роля в киното. Филмът е сниман в кв. Острец – в подножието на старопланинския връх Марагидик. За повечето днешни жители и гости на Априлци това ще е първата среща с тази малко известна и дори временно забранена от цензурата през 50-те години на миналия век кинотворба.
 
Очаква се на 12 август (събота) на площада в кв. Ново село от 19:00 ч. да дойдат режисьорът Никола Минчев, Павлина Вежинова – дъщеря на сценариста Павел Вежинов, Емил Рашев – син на оператора, проф. Божидар Манов – преподавател в НАТФИЗ, журналистът Георги Тошев – автор на биографична книга за Невена Коканова. Водещ ще бъде доц. д-р Живко Жечев. Ще бъде прожектиран и самият филм.
 
В социалните мрежи априлчани вече споделят лични и наследени спомени за случило се тук през 1957 г. Вадят от бабините ракли атрибути, влезли в кадрите на филма, стари снимки. Установено е в коя къща е била „гримьорната“ на актьорите, къде са нощували и плажували. Внуци на някои от статистите споделят как техните баби с гордост са им разказвали, че са „играли“ във филм заедно с Невена Коканова.