Местният парламент в Ловеч даде съгласието си общинската сметопочистваща фирма да кандидатства за отпускане на банков кредит в размер на 165 800 лв., които са за закупуване на специализиран многофункционален автомобил за почистване с оборудване - 129 000 лв., и за рефинансиране на сега действащ кредит - 36 800 лв.

Предложението за това бе на изпълнителния директор на фирмата Антоанела Дончева. Тя посочва, че на дружеството са възложени дейности по поддържането на паркове и градини, хигиенизиране на обществени площи, извършване на комунална дейност и услуги за населението и за други фирми на територията на Ловешка община, а това налага използването на скъпоструваща специализирана техника.

Сметопочистващата фирма ползва в дейността си в момента 19 автомобила, трактора и специализирана техника. Преобладаващата част от тях са амортизирани, монофункционални, енергоемки и нископроизводителни, което повишава разходите за експлоатация, поддръжка и ремонт. За увеличаване на производителността и обхващане на повече райони за почистване е крайно наложително закупуването на нов многофункционален почистващ автомобил.

В момента „Еко" погасява кредит, усвоен през декември 2008 г., за закупен специализиран автомобил. До края на срока на погасяване остават 9 месечни вноски, което от своя страна налага рефинансиране на сега действащия кредит.


Предвижданията на дружеството са, погасяването на кредита да се извърши за 36 месеца при анюитетен погасителен план.