С панихида в памет на хилядите загинали воини при Третия щурм за Плевен, на 11-ти септември беше отбелязана 141-та годишнина от един от най-кървавите етапи в Руско-турската освободителна война 1877-1878 г.



Пред Костницата в парк „Скобелев“ се състоя и традиционният военен ритуал по приемането на почетния караул от командира на Единния център за начална подготовка в Плевен, полковник Николай Бешев. В него участваха и възпитаници на Авиационното училище в Долна Митрополия.

За събитието дойдоха множество официални лица. Сред тях бяха представители на Областна администрация в лицето на зам.-областния управител Татяна Божинова, зам.-кметовете Тодор Еленков и Иван Кюлджийски, общинският съветник Цветан Антов, служители от Общинската администрация, директорът на Военноисторически музеи-Плевен Емилия Зорнишка, представители на Съюза на военноинвалидите, Сдружение "Русофили Плевен", както и много граждани.


След панихидата, която отслужиха плевенски свещеници, гостите поднесоха пред входа на Костницата венци и цветя.





Ритуалът премина с участието на Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков, а след поднасянето на венците, гражданите имаха възможност да посетят Костницата.