На 7 юли - събота, от 18:00 часа в Летния театър в парк „Кайлъка“ в Плевен ще се състои юбилейния концерт „Клуб Българско хоро и приятели“ по повод 10-годишнината от създаването му.
Подробностите около предстоящото събитие споделиха пред медиите създателите на клуба Олга и Минко Мустакови.
На концерта ще бъде представена програма, която всъщност е изграждана през всичките години от развитието на клуба. Хората, включени в програмата са участвали в множество национални конкурси. Танците от Северняшкия край са неизбежна част от програмата. Наред с хората от различни краища на страната ще има и изненада, която ще е нещо дори различно от българските хора. По време на концерта ще бъдат показани всичките награди и отличия, получени за десетилетието, през което работи клуб „Българско хоро“, каза Олга Мустакова.
 
Тя добави, че пред публиката ще бъдат показани и новите униформи на танцьорите, с които играят от една година. В концерта освен танцьорите от клуб „Българско хоро“ ще се включат и участници от – от София, „Луковитски бисери“ от Луковит, клуб от Червен бряг, Клуб от Троян и клуб „Тракийка“ от Стара Загора.

В концерта ще вземе участие и певецът от плевенския Северняшки ансамбъл – Димитър Димитров. Дългогодишният приятел на клуба Димитър Манов ще бъде също гост на концерта. Той е бил 17 години художествен ръководител на ансамбъл „Тамбурица“ в САЩ и носител на Световен "Оскар" за фолклор през 2012-та година.

Юбилейна грамота ще получат всички участници в клуба през годините.

“Тези хора заслужават уважение, защото те са пазители и това, което са научили е безценно, защото те поддържат този фолклорен дух“, подчерта Олга Мустакова.
Тя каза, че ще има още много изненади по време на концерта, които за сега остават тайна. На сцената ще излязат около 70 човека от клуб „Българско хоро“ като общият брой на участниците ще е около 380, а постановките, които са подготвени от клуб „Българско хоро“ са 8.
Концертът ще започне с две хора, подготвени от Владимир Попов, които са от Северозападна България и са нови и непознати. Също и ще има и постановки от Асен Павлов – хореограф на Ансамбъл „Чинари“.

За гражданите концертът ще бъде безплатен и ще започне в 18:00 часа в Летния театър в парк „Кайлъка“ в Плевен. Очакваната продължителност на събитието е около час и половина.