"Номиниран съм от ГЕРБ и влязох в общината като кмет от партия ГЕРБ и през трите изминали години се старах да оправдая тази номинация.
С гордост бих приел номинация от ГЕРБ за кмет за втори мандат. Смятам, че това което направихме ни дава повод за гордост, че без никаква проектна готовност, гонехме последните влакове в първите две години, за да успеем да подпишем договори за много важни проекти". Това заяви кметът на Плевен проф. Д-р Димитър Стойков пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен.

Той обясни, че освен големите проекти като този за Водния цикъл и за Интегрирания градски транспорт, вече са подготвени различни проекти, някои от които свързани с туризма. "Ако се кандидатирам и спечеля втори мандат, ще вляза с летящ старт, без отново да са ми необходими две години за подготовка на проекти, а вече ще имаме готови проекти и в момента извън Водния цикъл има проекти за над 40 милиона, които чакат да стартират средатвата по Програмата по Околна среда", каза кметът на Плевен.

"Няма да стана „кебапчийски котарак" за разни Инициативни комитети или други и няма да се явя като независим", заяви той.



Проф. Стойков обясни, че ако стане втори мандат кмет ще продължи да оперира и да преподава в Медицинския институт.