Вестник "Посредник:

Кое прекрасно момиче краси първа страница пред 8 март, защото го
избрахте за лице на февруари

Може ли шофьор, убил пешеходец и избягал от престъплението, да
получи условна присъда и каква

Кои три плевенски сайта бяха хакнати и защо това може да бъде
полезно, според наш специалист

Как и защо технически проблем предизвика пътуване във времето на
Вечер на патриотичната песен

Колко струва джамията в Мечка и получава ли поздравителни
картички районният мюфтия

За плевенски лекоатлети наредили клуба си в призовата тройка
на националния шампионат по хвърляния

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Темите този петък във вестник "Посоки":

Награждават третокласник, спасил живота на дете. Виктор Петров - ученик в СОУ „Христо Смирненски" - гр.Плевен, ще бъде отличен с приз за доблест от Сдружение Артилерия „Ген.Владимир Вазов" - Плевен. Награди ще получат и четирима кметове на населени места в Плевенско.

Обърната цистерна с гориво вдигна на крак пожарна, полиция и спешна помощ. Акцията по изправянето на автовоза е продължила с часове.

Със 71 000 лева подготвят терена за новия автопазар край Брестовец. Парите са от общинския бюджет на Плевен.

Военни от резерва и запаса се включват в акцията на полицията срещу битовата престъпност. Първото дежурство вече е факт и е проведено в селата Беглеж и Николаево.



Над 1600 са подадените до момента декларации за доходите по Закона за корпоративното подоходно облагане в Офиса на НАП в Плевен. От там отчитат, че този брой е значително повече в сравнение със същия период на предходната година.

Архивите разказват: Как въведоха вечерен час в Пордим заради злосторници

Спорт: Плеймейкърът на баскетболния тим на „Спартак" - Плевен Цветослав Острев е включен от селекционера на мъжкия отбор на България Тити Папазов в разширения състав на националната ни тим

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Вестник "Зетра":

Пет са оперативните версии, по които работят криминалистите по опита за палеж на жилището на директора на областната дирекция на МВР в Плевен Йордан Каменов, пише регионалният вестник „Зетра", като се позовава на свои източници от разследването.

30-годишният Мариян Георгиев от Ловеч страда от тежко заболяване на бъбреците. Драматичната история на младежа, който чака за донор на бъбреци, ще намерите на страниците на "Зетра".

87 700 са писмата, които изпращат тази година от общинския отдел "Местни данъци и такси" в Плевен до данъкоплатците за дължими суми за данък сгради и такса смет, пише още вестникът в новия си брой.

Няма опасност от инвазия на Lafka в Ловеч. Това стана ясно от изявление на кмета Минчо Казанджиев по време на обсъждане в общинския съвет на предложението за актуализация на план-схемата за разполагане на преместваеми съоръжения и обекти (павилиони) на територията на град Ловеч.

"Зетра" предлага на читателите си информация за честванията на националния празник в Плевен и Ловеч.

В Ловешко търсят най-добрия разказвач на легенда. Четирима са кандидатите за директор на регионалния музей в Плевен, съобщава вестникът.

Съдът отказа да промени мерките за неотклонение на тримата роми от Долни Дъбник, обвинени в пране на 2 милиона долара от Палестина, информира още "Зетра".

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

„BG Север", бр. 9/2014 г.

„Ченгета и автоджигити в игра на котка и мишка", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Полицията преследва феновете на гонки с коли, но те пък сменят трасетата и така гоненицата продължава.
„Актове за незаконни цигари бол - приходи няма", гласи заглавие от 3 стр. Наказания по общинска наредба се налагат непрекъснато, но никой не си прави труда да ги плаща, е установил вестникът.

На 4 стр. можете да прочетете за визитата на Георги Първанов в Плевен - той откри офис на АБВ тук и се срещна с гражданите. „Идеологията на АБВ е свързана с родоюбието и държавността", заявява лидерът на движението в специално интервю за вестника.

„Над 20 хил. облекла на месец произвежда шивашката фирма „Манева-Томик", информира изданието от страницата си за бизнес. Фирмата съвсем наскоро стартира европроект за обучение на 30 безработни младежи за работа в шевното производство.

За учебен център „Гений", който отчита висока успеваемост, въпреки нелоялната конкуренция, е материалът на 6 стр. На следващата страница можете да прочетете за родното място на Григор Вачков, което превръщат
в парк-музей.

Под заглавие "Млади учени разбиват теорията, че да си учен е скучно занимание" на стр. 9 можете да прочетете за трима плевенчани, които са жива илюстрация колко забавна може да е науката.

Изданието предлага богата спортна информация на стр. 15, а на последната 16-та можете да прочетете как „Плевенчани луднаха по народните танци, топят кила и гонят стреса", както и за най-новата мода сред дамите - белите татуировки.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.