На 17 декември в 00:54 часа напълно е унищожен след пожар лек автомобил "Форд Ескорт", паркиран в Плевен. Извършват се огледи за установяване на причините за произшествието. Плевенски служители от РСПБЗН са потушили пожара.

На 16 декември в 17:54 часа техническа неизправност предизвикала пожар в лек автомобил "Ауди 80" на плевенската улица "Асен Халачев". Унищожени са част от електрическата инсталация и бензинопроводи. Пожарът е изгасен от плевенски огнеборци.

На 16 декември 2013 година в 06:18 часа е получен сигнал за пожар на селскостопанска постройка в село Садовец. Пламъците са унищожили покривната конструкция на постройката - 60 кв. метра, и складираните вътре 50 бали люцерна и 100 бали слама. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН - Плевен с един пожарен автомобил. Причините са неустановени. Работата по случая продължава. Уведомен е прокурор.

На 16 декември в 20:40 часа строителна неизправност е причина за пожар в обитаема къща в село Николаево. Жителите са евакуирани. Изгорели са 100 квадратни метра от покрива и домашно имущество. Служители от Плевен с един специализиран автомобил са потушили пожара. Пострадали няма.