На 28 май около 05:45 часа в гр. Долна Митрополия на кръстовището на ул."Св. Св. Кирил и Методий" и  ул. "П. Волов", автопатрул е посетил автопроизшествие.

При пристигане на място полицаите установят, че 22-годишен от село Крушовица,  при управление на лек автомобил "БМВ" е напуснал пътното платно и се е удрил в крайпътно дърво. Нанесени са материални щети по автомобила.

При извършената проверка с "Алкотест дрегер-7510" уредът е установил, че водачът управлява с концентрация на алкохол в кръвта 2,4 на хиляда. Издаден му е талон за медицинско изследване и е съставен акт за административно нарушене по ЗДвП.

Уведомен е прокурор. Образувано е бързо полицейско производство за престъпление по чл.343 «б», ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.



На същия ден - 28 май,  около 20:00 часа в дежурната на РУП-Кнежа е получен сигнал за ПТП с незначителни материални щети на път 3-306, на около 50 метра от кръстовището за село Лазарово и село Търнак. На място полицаите са установили, че "Форд-Ескорт" е паднал в канавката вляво срещу движението в посока от град Кнежа за град Червен бряг.

Колата е управлявана от 40-годишен от село Остров. При извършена проверка на водача с техническо средство "Алкотест дрегер 7410", уредът е отчел положителен резултат 1,51 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Образувано е незабавно производство по чл. 343 "б" ал.1 от НК. Уведомен е районен прокурор.