Мъж, задържан за убийство, е направил опит да избяга от следствения арест в Плевен, като е скочил от петия етаж на сградата. Това съобщиха от полицията в града.

23-годишният Георги Георгиев се е измъкнал през тоалетната на следствения арест в 22:20 часа снощи. Арестантът е изкъртил металната решетка на прозореца на тоалетната и е скочил, като се е приземил на строителната площадка до сградата на полицията, която се намира на ул. "Сан Стефано".

Мъжът е побягнал към улица „Димитър Константинов”, но е бил задържан след организирани заградителни мероприятия от полицейски екипи от Първо и Второ РПУ. Заловен е до сградата на Община Плевен на около 300 метра от следствения арест.

От полицията потвърдиха за Дарик, че беглецът е същият, който беше обвинен за убийството на 17-годишен младеж, извършено на 1 юни тази година. Тялото на Анатоли Павлов беше намерено в язовир в местността Мъртвата долина, а по-късно полицаите установиха, че е умишлено удавен от Георги Георгиев. 23-годишният Георги е от ромски произход и има предишни присъди за кражби и грабежи.