Мъж и жена загинаха, а трима полицаи бяха ранени при челен сблъсък между кола и патрулка на пътя София-Варна. Инцидентът е станал в района на Ябланица около 12:30 ч. в събота.
В полицейския автомобил са пътували трима униформени. Откарани са във Военно-медицинска академия в София. Единият от тях е в тежко състояние, с опасност за живота, а другите двама са с по-леки травми, съобщава БТА.
Жертвите - мъж и жена, са пътували в другия автомобил. Мъжът е починал при транспортирането му към лечебно заведение. Спътничката му издъхнала по-късно в плевенска болница. 
От пресофиса на ОД на МВР-Ловеч уточниха, че починалите в пътния инцидент на първокласен път I -3, 157 км на АМ “Хемус“ от автомобил „Рено Меган“ са 68 годишният водач на автомобила и 66 – годишна жена - в медицинско заведение. Предстои да бъдат изяснени причините, довели до тежкото произшествие. По първоначални данни, водачът на  Рено "Меган“  е загубил контрол над автомобила, навлязъл е в насрещното платно  и е последвал челен удар с полицейския "Опел Астра“.  

Полицейските служители са тествани с техническо средство за наличие на алкохол, като пробите и на тримата са с отрицателен резултат,  взета им  е и кръвна проба за анализ. По случая е образувано следствено дело, допълват от полицията в Ловеч.