С уговорката, че изразява свое лично мнение, без да ангажира никого от колегите си общински съветници, лидерът на Общинската организация на ПП ГЕРБ-Плевен Мартин Митев сподели на среща с журналисти на 5 февруари, че е гласувал против предложението за отдаване под наем на терени за поставяне на павилиони във всичките му варианти.

"Не искам да участвам в поредния монопол, защото монополът е най-грозното изкривяване на пазара и това е, което ме е карало да гласувам против проекта за решение", каза той и коментира, че според него има основание за отмяна на решението за провеждане на конкурс за отдаването на терените.
Като една от причините той посочи, че решението се отнася за терени, попадащи в кварталите на Плевен, а сред тях има терен, който се намира в района на площад „Стефан Стамболов" в центъра на Плевен и не е в III-та зона, както би следвало да е според Наредба 17.

Друг мотив за отмяна на решенето Мартин Митев видя в това, че Общинският съвет е иззел функциите на кмета на Плевен, защото влиза в противоречие с чл. 99 от Наредба 7 на ОбС-Плевен, според която общинският съвет не може да определя условията за провеждане на открит конкурс. „Той може само да вземе решение, а условията се определят от комисия, назначена със заповед на кмета", коментира Митев и добави, че най-добре е юристите да се произнесат по този въпрос. Той уточни, че по тази точка групата съветници на ГЕРБ не е имала единно становище и на последната сесия на ОбС всеки сам е гласувал по собствена преценка.



Мартин Митев припомни, че на сесия на ОбС през август 2013, когато са били предложени 22 терена за отдаване под наем за тази дейност е имало условие, всичките те да са включени като една позиция.

По-късно същия ден, търгът за отдаване на павилиони, който трябваше да се състои днес - 6 февруари, беше отменен със заповед на кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков.