Четири международни отличия от Русия са получили малките художници от арт школа “Колорит”. Наградите са от международния художествен конкурс за деца и младежи “Космосът и аз”.

Организатори на конкурса, който се провежда за 14-ти път, са Федералната космическа агенция на Русия и администрацията на Новосибирска област. Международния форум е посветен на основоположника на космонавтиката Юрий Василиевич Кондратюк.

В раздела за изобразително изкуство лауреати на конкурса са 8-годишният Александър Великов за живописната си творба “Усвояване на Космоса” и 9-годишната Виктория Борисова за рисунката “Необятността на Космоса”. В конкурса са взели участие 6 530 творби на деца и младежи от различни страни. Арт школа “Колорит” е получила награда за високото ниво на представената колекция от рисунки.

За отличното представяне на своите ученици ръководителката на школата Майя Ананиева също е удостоена с награда. Участниците в конкурса са получили специално поздравление във видеообръщение от екипажа на Международната космическа станция.



Пеги Уитсон, Дениел Тани и Юрий Маленченко са пожелали на участниците в конкурса “смели идеи, ярка фантазия, нови творчески успехи и най-главното, да бъдат човеци с главно Ч”.