Заради обилния снеговалеж през последните 24 часа кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева свика кризисния щаб, съобщиха от пресцентъра на общината. Край хижите в тамошния Балкан снежната покривка надхвърля един метър, но засега всичко е спокойно. Очакват се слаби снеговалежи и ако се наложи, ще бъде осигурен транспорт за евентуално пострадали хора.

Пътищата в община Тетевен са проходими при зимни условия. Затворен за движение е Рибарица - Шипково, но това се случва всяка зима. Вътрешната улична мрежа е частично изчистена и продължава да се почиства. През изминалото денонощие е възникнало частично прекъсване на електрозахранването в някои от селата, като авариите своевременно са били отстранявани.

Към момента елмрежата е в изправност, водоподаването е нормализирано и екипите на спешна помощ са в готовност. Няма информация за бедстващи хора. Снегопочистващите фирми работят на пълни обороти и с пълния си личен състав. При нужда има готовност за съдействие от държавни и частни фирми, а помощ могат да окажат и от Планинска спасителна служба и доброволческите отряди.

Общинското ръководство призовава хората да почистват тротоарите пред домовете, офисите, магазините и заведенията си, а снегът да бъде складиран така, че да не пречи на движението на автомобили и пешеходци.