Близо 100 човека от имащите право на глас 582-ма в плевенското село Беглеж са упражнили вота си до 10.00 часа, каза за Дарик Маргарита Лазарова, председател на общинската избирателна комисия. Изборният ден е започнал нормално, няма подадени жалби и сигнали от политическите партии. Секционната избирателна комисия в Беглеж е с номер 200 и се намира в основното училище в селото, членовете й са в предварително обявения състав.

Четирима са кандидатите за кмет на Беглеж, поредността на участниците в частичните местни избори беше определена чрез жребий. На първо място е БСП, която не издига самостоятелен кандидат. Втора е ГЕРБ с кандидатурата на Любчо Петров. Трета е „Ред, законност и справедливост", която също не издига кандидат. Коалицията "Лидер" - Земеделски съюз "Александър Стамболийски", издигнала Петър Димитров, е на четвърта позиция, а независимите кандидат-кметове Георги Съйков и Петков Петков, издигнати от инициативни комитети, са съответно на пето и шесто място.

Независимият кандидат за кмет на Беглеж Георги Съйков бе подкрепен от общинската организация на БСП в Плевен. Кандидатурата на независимия Петко Петков е подкрепена от СДС Плевен.