Андрей Ковачев: Борим се да постигнем 6+ депутатски места
"Платен материал"
„Ще водим една позитивна кампания, обърната към конкретиката и към Европа. Какво искаме да има като добавена стойност Европа, за да помогне на България, на българските региони, да наваксаме нашето изоставане. Да повишим доходите – заплати и пенсии и социалните придобивки на българските граждани с европейската солидарност. Това са много важни теми, свързани със социалната и физическата сигурност. Какво Европа може да ни допринесе за това, да имаме сигурност по нашите външни граници. Да намалим рисковете от незаконно преминаване на границата. Да продължат българските региони, както и Плевен да получават европейската солидарност за инфраструктурни проекти, за водни цикли, за конкурентоспособността на българската икономика. Разбира се и перспективата пред младите хора да останат по родните си места, да получат разбира се и добро образование. Да създадат своите семейства и да намерят своето щастие тук – в Родината“.

Това каза пред журналисти в Плевен кандидатът в листата на ПП ГЕРБ и СДС за евроизборите Андрей Ковачев, относно вида на кампанията, която ще водят двете партии в предстоящия вот за Европарламент. Предизборната кампания на коалицията беше открита традиционно с водосвет в храм „Свети Николай“ в центъра на Плевен. На събитието присъстваха народните представители от ПП ГЕРБ Владислав Николов и Ралица Добрева, областният управител на Плевен Мирослав Петров, председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев, общинският председател на ПП ГЕРБ-Плевен Петя Василева, зам.-председателят на СДС Мариана Лазарова и общинският председателл на СДС Пепо Петков, както и общински съветници и граждани.

Андрей Ковачев отправи своето послание към гласоподавателите: “Европа е нашият дом и ние трябва да продължим с постоянство да отстояваме нашите интереси пред нашите партньори в Европейския парламент, за да може България да остане една стабилна и просперираща държава“.
„Смятам, че ние имаме най-добрата листа на кандидати за членове на Европейския парламент, с много експертиза и много опит в различните области и съм убеден, че мнозинството от българските граждани няма да се подведат по агресивна и негативна кампания, каквато нашите опоненти за съжеление се опитат да използват и ще имаме най-много членове на ЕП от България“, каза още Андрей Ковачев.

„Борим се да защитим това, което имаме в момента – 6 места, но разбира се ще видим, как ще ни оценят българските избиратели, а нашето желание е да защитим 6 +!“, добави Ковачев, който в рамките на следващите четири дни ще се срещне с ръководства и граждани на общините в Област Плевен.
"Купуването и продаването на гласове е престъпление"