Да поемем сами грижата за себе си!
27098

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Да поемем сами грижата за себе си!

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Да поемем сами грижата за себе си!
  • Да поемем сами грижата за себе си!
  • Да поемем сами грижата за себе си!

Предимно възрастни хора се събраха днес пред плевенския ДТ "Иван Радоев", за да се включат в протеста срещу промените в Закона за генномодифицираните организми (ГМО). Подобни протести бяха организирани в няколко големи града в страната по време на разглеждането на законовите промени на пленарно заседание в парламента. Основното искане на протестиращите е България да бъде зона, свободна от ГМО. "От това зависи нашето бъдеще, бъдещето на нашите деца и внуци и ако сега не разберем и не спрем това нещо, после ще стане късно", бяха категорични протестиращите в Плевен. Иванка Рангелова, която е агроном и бивш преподавател, заедно със свои приятели и съмишленици, успяват да организират няколко инициативи и да ги осъществят преди днешния протест. Чуйте я в звуков файл 1.

Според Иванка Рангелова, ако гласът им не бъде чут, те ще продължат да помагат на хората и да им разясняват какво означават генномодифицираните организми. "Някак плевенското общество остава, досега поне, безгласно, никъде никоя организация не взема отношение по този въпрос и явно пенсионерите в нашия град са най-будни", коментира г-жа Рангелова /чуйте я в звуков файл 2/.

Тези, които решават въпроса за генномодифицираните организми, трябва да се замислят, че не само ние и нашите деца, а и те и техните наследници ще ядат всички тези боклуци, казаха протестиращите. Защо го правят тогава, знаят ли депутатите какво е това, за което вдигат ръка, попитаха противниците на ГМО в Плевен.