Да поемем сами грижата за себе си!
Да поемем сами грижата за себе си! / Люба Нинова
Да поемем сами грижата за себе си!
27098
Да поемем сами грижата за себе си!
Да поемем сами грижата за себе си!
  • Да поемем сами грижата за себе си!
  • Да поемем сами грижата за себе си!

Предимно възрастни хора се събраха днес пред плевенския ДТ "Иван Радоев", за да се включат в протеста срещу промените в Закона за генномодифицираните организми (ГМО). Подобни протести бяха организирани в няколко големи града в страната по време на разглеждането на законовите промени на пленарно заседание в парламента. Основното искане на протестиращите е България да бъде зона, свободна от ГМО. "От това зависи нашето бъдеще, бъдещето на нашите деца и внуци и ако сега не разберем и не спрем това нещо, после ще стане късно", бяха категорични протестиращите в Плевен. Иванка Рангелова, която е агроном и бивш преподавател, заедно със свои приятели и съмишленици, успяват да организират няколко инициативи и да ги осъществят преди днешния протест. Чуйте я в звуков файл 1.

Според Иванка Рангелова, ако гласът им не бъде чут, те ще продължат да помагат на хората и да им разясняват какво означават генномодифицираните организми. "Някак плевенското общество остава, досега поне, безгласно, никъде никоя организация не взема отношение по този въпрос и явно пенсионерите в нашия град са най-будни", коментира г-жа Рангелова /чуйте я в звуков файл 2/.

Тези, които решават въпроса за генномодифицираните организми, трябва да се замислят, че не само ние и нашите деца, а и те и техните наследници ще ядат всички тези боклуци, казаха протестиращите. Защо го правят тогава, знаят ли депутатите какво е това, за което вдигат ръка, попитаха противниците на ГМО в Плевен.