БАЛИЗ Плевен търси средства, за да плаща за терапиите на членовете си
30820

Your browser doesn’t support HTML5 audio

БАЛИЗ Плевен търси средства, за да плаща за терапиите на членовете си
  • БАЛИЗ Плевен търси средства, за да плаща за терапиите на членовете си

Дарителска кампания на набиране на средства инициират от БАЛИЗ Плевен, парите са необходими, за да могат децата и младежите, членове на сдружението, да ходят на плуване и хипотерапия. Общата сума, която е нужна за един месец за плащането на таксите в плувен комплекс и транспорт до конната база, е 300 лв., съобщи за Дарик Габриела Аспарухова, ръководител на БАЛИЗ Плевен.

Първата част от дарителската кампания стартира още през март, тогава бяха събрани средствата, с които до момента се плащат таксите, парите обаче са на привършване. Ако не се съберат достатъчно средства, терапиите на децата и младежите ще трябва да бъдат преустановени.

През месец юли 16 от членовете на БАЛИЗ са посещавали плувна терапия, а 20- хипотерапия. Резултатите от тях са много добри и децата и младежите с увреждания, които са хиперактивни, се успокояват след контакта с животните, обясниха специалистите от БАЛИЗ. Според тях, ползването на джакузи в аквацентъра пък помага на много от децата за подобряване на двигателната им активност. Подробности чуйте в прикачения файл...