В памет на Влади, Ники, Цвети, с цел да се помага и даде шанс на всички деца в София, на 17 април в столицата бяха засадени 300 рози „Цветелина Романтика". Мястото ще носи името „Алеята на Цвети", съобщиха от групата „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван".

Алеята в София е по примера на тази в Плевен, която беше засадена на 2 декември 2014 г. Тогава в градинката между храм "Свети Николай" и Дома на книгата бяха засадени 100 рози „Цветелина Романтика" в памет на загиналите на 5 май 2014 г. в тежката автомобилна катастрофа край Луковит Владислав Горанов и Николай Менков, а след тежка битка на лекарите за живота й малко по-късно си отиде и Цвети Таслакова.

Името на розата „Цветелина Романтика" е подарък от световния производител на рози „Мейланд Франция", който се трогна от трагедията с тримата плевенски студенти. Средства от продажбата на розите ще бъдат вложени за подпомагане на пострадали в ПТП и за превенция.

„За нас родителите и близките на загиналите деца това е утеха. Ще посадим рози, ще плачем пред гробовете на убитите ни синове и дъщери и ще помагаме на останалите деца - ще се борим, за да спасим техния живот. Това е нашия прочит на справедливостта. Нека в повече населени места в България да има „Алея на Цвети" в знак на съпричастност, в знак на желание за справедливост, за да се помогне на останалите децата и те да имат шанс за оцеляване по пътищата - шанс, който нашите деца нямаха! Това е нашата кауза - с общи усилия да се спасят повече деца...Помощ чрез красота! Справедливост чрез красота! Благодарим на всички, които ни подкрепиха и в това начинание", написа тогава в социалната мрежа майката на Влади - Галя Горанова.