Футболистите на „Велбъжд"- юноши старша възраст започнаха подготовка за новия сезон, като отново ще участват в Елитната група до 19 години. Старши треньорът Юлиян Кръстев и кондиционния специалист Румен Омерски изведоха 17 момчета на първата тренировка на стадион „Осогово".
От отбора излизат и вече ще тренират при мъжете- Атанас Пенков, Анатоли Иванов, Милен Христов, Милен Йорданов, Александър Димитров, които са над тази възраст от 19 години.
„Започваме да залагаме на по- младите футболисти и се надявам гръбнака от тези, които играха и през миналото първенство, родените 1995 да поведат отбора. Надявам се да приобщят към колектива и по- малките, родени 1996-1997 година. Тази група е много силна, почти всички отбори са от професионалния футбол. Ние сме от малкото тимове от аматьорския футбол", каза старши треньорът Юлиян Кръстев.
От клуба са провели разговори с всички футболисти от Кюстендил, които играят в други клубове в страната, да се върнат. Поканени са, ако имат желание, винаги са добре дошли, коментира Кръстев.




„Притесненията са ми, че тези момчета, които бяха миналата година, бяха несериозни в тренировките. Сега си поговорихме в съблекалнята, че искам да са редовни в тренировките и да се влагат на 100%. Ако е като миналата година, да се идва за отбиване на номер, няма да стане. Надявам се тези момчета, които останаха да са по- сериозни и наша е работата да ги научим на най- доброто", заяви треньорът.
Подготовката ще протече изцяло в Кюстендил, няма да има лагери. Първата седмица ще се тренира по веднъж на ден. От другата седмица се включват и тренировки във фитнеса. След две седмици ще бъде първата контрола на отбора, като се водят разговори с 3- 4 по- силни съперника.