Ученици от 4 клас на V основно училище „Христо Ботев" Кюстендил бяха първите включили се в предизвикателството за месец февруари на Регионална библиотека Кюстендил на тема Левски. Директорът София Пейчеви ги награди с грамота и илюстрована детска енциклопедия по история на България и илюстрована детска книжка на тема „Моята първа книга за Левски".

„Надявам се книгите да станат част от училищната библиотека или да сложите началото на ваша ценна справочна сбирка.Благодаря ви, че се включихте в нашето предизвикателство.Искам да ви пожелая да четете, да четете с разбиране, да станете едни интелигентни млади хора и ако наистина това , което направихте ви е харесало да продължите да го правите.Продължавайте да четете, четенето прави хората интелигентни и свободни", заяви София Пейчева.
Тя награди и спечелилите предизвикателството при по- големите, а именно да прочетат възможно най- много книги за виното и любовта по списък, направен от служителите на библиотеката.
Над 25 читатели са се включили в предизвикателството за този месец. Награди получиха Емил Костадинов и Лора Николова.Предизвикателството за месец март за малките читатели е „Майчина милувка", посветено на майката.За по- големите е „Жената- творец и жената- лидер в глобализиращият се свят".