С третото посещение на омбудсмана Мая Манолова беше подписано споразумението за разсрочено изплащане на заплатите на шивачките от „Абонданца“, фирма, която им дължи по две заплати за миналата година, и която е преустановила дейност в края на 2016 година. Споразумението трябваше да бъде подписано още в понеделник, след разговори между омбудсмана Мая Манолова и Луиджи Каприоти, който дължи пари на шивачките. 5 дни обаче не бяха достатъчни, за да се подпише предварително договореното споразумение.


Едва днес италианецът подписа подготвеното от Мая Манолова споразумение, в което се посочва, че на 10 март трябва да бъде направено първото плащане.


„Ако на тази дата не бъде извършено плащането, още на следващия ден ще бъда отново тук. Поела съм ангажимент към работничките“ каза Мая Манолова.Шивачките, които и днес се бяха събрали пред сградата аплодираха Мая Манолова и благодариха за подкрепата. Още преди няколко седмици шивачките започнаха протестни действия заради неизплатените заплати и ваучери. Те остават в стачна готовност.