Всички дейности по ремонта в жк Бистрица трябва да приключат до края на месец септември. До края на юли ще приключи подмяната на водопровода и канализацията, каза зам.кмета Красимир Георгиев.
Ежеседмично екип от община Дупница проверява как вървят ремонтните дейности в жк Бистрица. Това, което са констатирали от общинската администрация, е че работата върви в график. А през последните няколко седмици се работи на ускорени темпове. „Бях уверен, че до края на юли с водопровода и канализацията ще бъде приключено, ще останат само част от мерките по проекта за градска среда, които и сега се изпълняват. Имаме всички основания да вярваме, че проекта ще бъде извършен в срок, леко удължаване може да се наложи по проекта за „Градска среда“, заради проливните дъждове в последните седмици, но до края на септември ще е готово“ каза Георгиев.
Гражданите не трябва да имат притеснения относно качеството на работа и материали, тъй като тръбите, които се полагат са качествени и имат необходимите сертификати. Сега усилията са насочени към приключване на канализацията и водопровода, както и към завършване на улиците, след това от фирмата започват работа по облагородяването на междублоковите пространства и изграждането на детските площадки.
Георгиев увери, че при ако е имало отправени забележки от страна на гражданите са реагирали своевременно. По отношение на оставените отворени шахти са имали основания, но към този момент открити шахти няма.