Бившият кмет на Дупница Първан Дангов беше разпитан като свидетел по делото, заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества.
Той разказа за запознанството си с „братя Галеви" и дали е ходил в имението им в село Ресилово.
„Познавам ги като граждани на Дупница, от 2003 г., когато станах кмет. Те имаха активна гражданска позиция по отношение на местното самоуправление в Дупница и влияние върху група общински съветници от дясно, формираха мнозинство в Общински съвет, начело с тогавашния председател Панчо Панайотов. Бил съм на срещи в Ресилово заедно с двама вече покойници- Маргарита Панева и Кирил Ангелов. Нямам информация кога е строено имението и какви постройки точно има в него, Ресилово е на територията на Сапарева баня", заяви пред съда Първан Дангов.
Допълнителни задания по експертизата за финансовата оценка на 9- те автомобила назначи съдия Таня Костадинова. Вещото лице отговаря повече от час на въпроси на адвокатите за степента на бронираност на автомобилите и до каква степен това се отразява на цената им. 8 автомобила се намират в Ресилово, нает е пазач, който да ги пази. Експертът е огледал автомобилите само от вън, защото са заключени. Следващото заседание по делото е насрочено за 1 юли.


Общата стойност на иска е 4 250 189 лева.
Делото е за конфискация на девет луксозни автомобила, недвижими имоти и дялове от фирми. Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.