Специализирана полицейска операция е в ход на автомагистрала „Струма” край Дупница.

Специализираната съвместна акция започна в 10,00 часа в петък при 53-ти километър, спрените за проверка МПС се отбиват на паркинга над село Блатино.

„Днес провеждаме специализирана операция по метода на всеобхватния контрол и след разпоредените мерки на правителството за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм“, обясни инспектор Ивайло Паунов.

Според началник групата за контрол на пътното движение по главните пътища и автомагистралите от сектор „Пътна полиция“ към ОД МВР-Кюстендил, целта е на това място да се провери максимален брой автомобили. Основно мерките са за установяване на водачи, управляващи под въздействието на алкохол и наркотични вещества. Също така шофиране без предпазни колани и техническата и документална изправност на автомобилите, преминаващи по АМ „Струма“. 

Само за по-малко от час бяха установени шест нарушения на Закона за движение по пътищата, за по-голяма ефективност проверката на полицията се осъществява в с помощта на РД „Автомобилна администрация“.

„Въпреки честите проверки, статистиката е тревожна. Ежедневно се установяват водачи, употребили алкохол и наркотични вещества, както и неправоспособни“, добави инспектор Паунов.

Специализираната операция е безсрочна и е по метода на линейния контрол.

Инспектор Благоев изрази искрените си съболезнования на близките на двамата му колеги от Бургас, загинали при изпълнение на служебния си дълг.
БГНЕС