Футболистите на "Велбъжд" бяха победени на стадион "Странджата" от един от лидерите в Югозападната "В" група, "Оборище"- Панагюрище с 2:4. Това бе 15- то поражение на кюстендилци през това първенство, до края на което остават 2 кръга. "Велбъжд" заема 10- място в класирането с 33 точки, от 10 победи и 3 равни мача.
Тъмнокожият нападател на гостите Окочуки Обаси вкара два гола, в 11 и 18- та минути за 0:2. Александър Димитров намали на 1:2 с късмет, след като избита от вратаря на "Оборище" топка срещна тялото му и влезе във вратата. Чрез Никола Иванов и Владимир Каптиев, отборът от Панагюрище поведе на "Странджата" с 1:4, голове в 47 и 64 минути. Иво Велинов намали за крайното 2:4 в 75- та мин.
Водачът на ЮЗ "В" група ,"Пирин" победи с 3:0 "Вихрен" с 3:0, в мача бенефис за главният съдия Йонко Гергов от Дупница. Общинският съветник и адвокат Гергов прекратява съдийската си кариера в ЮЗ "В" група.
Нови 3 точки добави и "Перун"- Симитли, след успех с 3:1 над "Балкан"- Варвара, с което запази второто място в класирането, на 2 точки пред "Оборище". "Миньор" изостана след 0:0 с борещия се да не изпадне тим на "Ботев"- Ихтиман.


"Чепинец" надви "Спортист"- Своге с 4:1 и гостите ще треперят до края на първенството за мястото си в групата. "Струмска слава" победи "Беласица" с 2:0, а "Места" подпечата оставането си групата след успех с 3:1 над "Сливнишки герой". Германея" спечели служебно 3 точки в този 28 кръг от "Септември"- София. Така отборът от Сапарева баня събра 29 точки в битката за оцеляване. След тях са "Спортист"- Своге с 28 и в зоната на изпадащ- "Ботев"- Ихтиман с 24 т.