Поредна крачка към строителството на параклис в спортен комплекс "Осогово", в памет на големите български футболисти Гунди и Котков и на всички кюстендилски спортисти и деятели, предприе община Кюстендил.
Кметът Петър Паунов е одобрил проект за изменение на подробен устройствен план-план за регулация /ПУП-ПР/ за УПИ II - „За градски стадион", кв.204 по регулационния план на гр. Кюстендил, за изменение на конкретното предназначение на УПИ II - „За градски стадион" в УПИ II - „За спортен комплекс и параклис". Заповедта може да се обжалва от заинтересуваните лица в 14- дневен срок от съобщаването й на интернет страницата на общината, пред Административния съд - гр. Кюстендил по реда на АПК. Като заинтересована страна, от общината информират за изменението Васил Иванов Мушев.
През 2013 годината бе взето решение на ОС за отреждане на парцела. "Арх. Фърков обеща да направи безплатно проекта. Параклисът ще бъде построен на мястото на стария орех, над трибуните, за да може да действа и възпитателно на децата. Най- големият дефицит на обществото ни днес е морала. Парите са осигурени, като спонсора засега ще остане анонимен, мога само да кажа, че е кюстендилец", каза в края на миналата година председателят на фен клуб "Гунди"- Кюстендил Васил Николов. Фен клуба е основен двигател на идеята.