Приятели и туристи се събраха на Втора тераса на „Мальовица" в Рила, по повод рождения ден на кюстендилския алпинист Людмил Янков. Поради големия брой желаещи, ТД „Осогово" направи организация за това пътуване в два дни - неделя и понеделник.
Людмил Янков загина на 17 април 1988 год. под връх Камилата в Рила, заедно с друг кюстендилски алпинист Стоян Наков. На голяма скала са поставени плочи с имената на загиналите български алпинисти и планинари.


Около 70 туристи се изкачиха до Втора тераса / 2225 метра н.в. / в неделния ден, където бяха поднесени цветя на паметната плоча на кюстендилските алпинисти. Две групи поеха към връх Мальовица и към връх Камилата, а някои предпочетоха преход до Еленино езеро и до така нар. „Козарски улей".
В понеделник, секретарят на дружеството Силвия Михова потегли към „Мальовица" с нова група. И тази година поканата за участие в този излет уважиха планинари от Крива Паланка, Пробищип и Враня.


Над 150 туристи и приятели на Людмил Янков и Стоян Наков се изкачиха, и тази година на втора тераса на Мальовица, за да поднесат цветя и отдадат почита си към паметта на тези големи алпинисти.
Не питай за цената на мечтата -
бори се, литвай, падай и умирай!...
Носи я винаги напред - в ръката,
възкръсвай: ставай, искай и намирай!
Не я затваряй в себе си, в душата...
Изправен дишай, никога не спирай,
мечтай за радостта, за красотата!
С възторг и трепет, с вяра в чудесата -
тя ражда и мира, и светлината,
с кръвта заплаща любовта и свободата...
НЕ ПИТАЙ ЗА ЦЕНАТА НА МЕЧТАТА!...
Това изповядваше алпинистът Людмил Янков, който точно преди 26 години се прости завинаги със своята мечта.